FRA ØDESTAD TIL ØRESTAD

Trods sin relativt unge alder har det moderne stykke København nu fået solidt fodfæste, som en ’by i byen’ med innovativ, prisbelønnet boligarkitektur og talrige hyggelige, cool og praktiske tilbud. Men sådan var det ikke fra begyndelsen.

I slutningen af 1980’erne var København i krise. Væksten var lav, arbejdsløsheden høj og kommunens gæld var stor. Man skulle se langt efter optimisme i hovedstaden. Det var fra starten tanken, at den nye københavnske bydel skulle binde København tættere til den kommende Øresundsforbindelse, og dermed indgå som et væsentligt center for en skandinavisk sammenhængskraft. Ud over Ørestad besluttede Folketinget og Kommunen desuden at etablere metroen, der ville forbedre Hovedstadens kollektive trafik markant – og således fik målrettede byplaner en væsentlig betydning for Københavns fortsatte udvikling.

Metroen til Vestamager åbnede i 2002 og langs dens rute med Fælleden på den ene side og et villakvarter på den anden, var der ikke meget byliv at spore – nogen så det endda som resultat af dårlig byplanlægning. Men det skulle hurtigt ændre sig, og snart voksede byen – med en stribe arkitektoniske mesterværker i blandt. Der var fokus på at bygge både højt og lavt, for dermed at kunne trække naturen ind mellem bydelens erhvervs- og boligbyggerier.

Natur og storbyliv
For grøn og blå natur er der masser af i Ørestad. Nærheden til vandet er tydelig med synlige kanaler, vandbassiner og springvand, og lige klos op ad Ørestad ligger en af verdens største storbyparker, Amager Fælled. Her får naturen lov at forblive naturlig med græssende køer og får, og flokke af hjorte, der boltrer sig på de savannelignende arealer.

I dag bor der næsten 21.500 mennesker i Ørestad, som i øvrigt ligger tættere på Rådhuspladsen end Østerbro! Dagligvarebutikker, uddannelses- og daginstitutioner ligger side om side med caféer, kaffebarer og restauranter, og shopping og underholdning i alle afskygninger findes i FIELD’S – et af skandinaviens største shoppingcentre med mere end 140 forskellige butikker. Desuden ligger Bella Center Copenhagen lige midt i det hele med velbesøgte konferencefaciliteter i internationalt format.

Er drømmen at bo i den attraktive bydel? Så læs mere om Kronehavernes lejelejligheder her. Hver søndag afholdes Åbent Hus, hvor du er meget velkommen! Find detaljerne her.

Oplev Kronehaverne helt tæt på

Kom til åbent hus