KAN MAN LAVE BÅLMAD,
NÅR MAN BOR I LEJLIGHED?

Forårssolen titter frem, og det betyder mange flere dejlige udendørstimer med familien.
Vidste du, at du kun et kort stykke fra Kronehavernes lejeboliger kan riste skumfiduser og bage snobrød eller pandekager over bål?
Her får du guiden til en hyggelig familietur i Ørestads fantastiske natur.

At bo til leje i en lejlighed i Kronehaverne betyder ikke, at du kun kan bruge Københavns caféer, butikker og museer, og har langt til den frie natur. Tværtimod. Kun en kort løbe- eller cykeltur fra Kronehaverne, venter Kalvebod Fælleds enorme, fredede naturparadis med åbne sletter, græssende dyr og grønne skovområder. Det store naturstykke er i sig selv altid en gåtur værd, og børnene kan udforske naturen og finde nye uudforskede perler, hver gang I besøger området, men får I lyst til en sjov, fælles familieaktivitet, står Traktørstedet og Friluftshuset klar med lækkerier og praktisk udstyr.

Ta-det-med-ud

Ikke langt fra Vestamager metrostation, i begyndelsen af Kalvebod Fælleds naturparadis, ligger den populære frokostrestaurant Traktørstedet Vestamager. Fra Kronehaverne kan du cykle til naturen og restauranten på kun 8 minutter, men du kan også hoppe på metroen fra Bellacentret, lige ved siden af lejlighederne. Det tager også kun ca. 8 minutter med metroen til Vestamager st. hvorfra du kun har en kort gåtur til spisestedet.

Udover at sælge lækre, økologiske snacks og varm kaffe til gåturen hen over Vestamagers slette, tilbyder Traktørstedet også snobrødsdej eller pandekagedej, som du kan bruge på en af de mange bålpladser i området. Normalt er Traktørstedet et velbesøgt spisested omkring frokosttid, og også et oplagt sted at holde familiefødselsdag, barnedåb, børnefødselsdag eller andre festlige begivenheder, men på nuværende tidspunkt kan caféen desværre ikke åbne op for indendørsservering med flot udsigt ud over naturområdet pga. corona-restriktionerne. I stedet er Traktørstedet gået all-in på at tilbyde masser af ta-det-med-ud snacks, is, kager, kaffe og varm kakao, som I kan tage med til en hyggedag omkring bålet.

Lej alt båludstyret

Når der er styr på dejen, skal I blot gå forbi Traktørstedets nabo: Friluftshuset, som udlejer pandekagepander, snobrødspinde, bålgryder, popcornspoppere og selvfølgelig brænde til bålet. En sæk brænde koster kun 30 kr. så en hyggelig båldag, er en billig familieaktivitet, alle kan få råd til.

Når udstyret er valgt, gælder det blot om at vælge en af de mange bålpladser, som området vrimler med, og derefter tænde godt op i bålet, til pandekagegløderne er klar. Det er desværre ikke muligt at reservere en bålplads, men der er mange bålpladser at vælge imellem, og fine gåruter mellem dem.

Når pandekagerne eller snobrødene er spist, børnene er blevet luftet og I er færdige med at nyde Vestamagers smukkes naturpark, kan I hurtigt cykle hjem til Kronehaverne igen. Mangler du inspiration til flere gode familieoplevelser i Ørestad, kan du læse mere om begivenheder i Kronehavernes lokalområde her.

Oplev Kronehaverne helt tæt på

Kom til åbent hus