KUNST INDE SOM UDE

For de kunstinteresserede er en gåtur mellem Ørestads mange ikoniske bygninger en fantastisk mulighed for at opleve inspirerende kunstværker – både inde og ude.

I Ørestad vrimler det med kunst. Alene de mange prisvindende bygninger er imponerende kunstværker i sig selv, hver især udsmykket med glas, stål, en særlig belysning, street art eller mosaik. Men udover arkitekternes værker, finder man også nogle af Danmarks største kunstneres bud på moderne kunst.

Ørestad blev allerede tidligt beriget med en lang række kunstværker for at give den nye bydel karakter og identitet. Derfor råder området i dag over adskillige unikke skulpturer, der med tiden er kommet til at fungere som pejlemærker, som bydelens beboere kender godt og stolt viser frem. Derudover er de mange kunstværker med til at samle det store område og skabe sammenhæng mellem Nord, City og Syd.

Tre af de mest kendte værker er Per Kirkebys imponerende murstensskulptur ved DR Byen, Hein Heinsens bronzeskulptur: ”Den store udveksler”, for ikke at glemme billedhuggeren Bjørn Nørgårds farverige ”Kærlighedsøen”, der om aftenen lyser smukt op i landskabet.

Det er også værd at lægge vejen forbi Dan Grahams smukke og meget anderledes installation i Byparken, der igen bidrager til at skabe en sammenhængende oplevelse af kunst, design og arkitektur midt i Ørestad. For beskueren bliver det hurtigt klart, hvor perfekt Ørestadens blanding af vild natur og byliv, passer med de store, stemningsfulde værker.

En underjordisk nyhed

Den nyeste tilføjelse til Ørestads kunstpark er den underjordiske kunsthal SIMIAN. En 1300 m2 stor cykelkælder ved Ørestad station, er blevet omdannet til en lys kunsthal med skiftende udstillinger. Visionen er at den underjordiske hal skal være endnu et samlingssted for Ørestads beboere og kunstinteresserede. Et nyt mødested hvor alle er velkomne, og et galleri som skal trække endnu flere kunstelskere til den inspirerende bydel. Vil du besøge den smukke udstillingshal, kan du læse mere om de nyeste udstillinger her.

Måske har du fået lyst til at bo i Københavns populære kunst-destination? Du kan læse mere om Ørestads nyeste boligarkitektur Kronehaverne her.

Oplev Kronehaverne helt tæt på

Kom til åbent hus