UNIK ARKITEKTUR MED VILDE RAMMER
FOR LÆRING OG FREMTID

Både skoleelever og beboere i Ørestad kan godt begynde at glæde sig. Om få år vil en ny skole på Hannemanns Allé, lige ved siden af Royal Arena, nemlig stå færdig. Skolen bliver ét af Danmarks til dato dyreste, største og mest fantastiske skoleprojekter, og vil sætte nye standarder for, hvordan skole og fritidsaktiviteter kan gå hånd i hånd.

Det er totalentreprenøren BAM Danmark A/S i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører, der skal opføre den nye skole, der indtil videre går under navnet Arenakvarterets Skole i Ørestad.

Den nye skole bliver firesporet med skole, madskole, idrætshal og svømmehal, og målet er, at skabe rammerne for en ny pædagogisk vision med læring, kultur og fritid under ét tag – til gavn for både elever, områdets beboere og alle andre Københavnere, som vil få glæde af faciliteterne.

Et åbent, fleksibelt og aktivt bylandskab

Det samlede byggeri udformes som et tredimensionelt bylandskab med åbne grid-strukturer og et minimum af bærende vægge for at imødekomme ønsket om et foranderligt og fremtidssikret byggeri. Midt i området vil et fælleshus fungere som hovedindgang for de mange aktiviteter, og i 2. sals højde vil et udendørs aktivitetstorv forbinde området – med direkte indgange til skolens forskellige afdelinger: Værkstedstårnet med faglokaler, hovedbygningen med indskoling og mellemtrin, og ungehuset med udskolingselever.

Svømmehallen vil indeholde et 25-meters bassin til konkurrencer, et varmtvandsbassin, et undervisnings- og legebassin og en tilskuertribune. Idrætshallen får en springprofil med flere springgrave, trampoliner og øvrige elementer til springaktiviteter. Derudover vil der være mulighed for idrætsaktiviteter som basket, badminton, dans, rytmik og kortbanehåndbold.

Arkitekturen lægger i det hele taget op til en række spændende anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning målrettet alderstrin, og taghaver på alle etager, som sikrer en samlet oplevelse af en grøn skole.

Kilder: Københavns Kommune og Rubow Arkitekter

Det tegner til at blive en skole, der både springer rammen for børn og forældres forventninger.  Skal din familie bo i nærheden, så både læring og klassekammerater er tæt på? Så tjek Kronehavernes boliger ud her.

Oplev Kronehaverne helt tæt på

Kom til åbent hus