VIL DU MED PÅ KÆMPEJAGT?

Leder du efter en corona-venlig aktivitet for hele familien? Det er blevet populært som aldrig før at gå på jagt efter de sjove trækæmper, som gemmer sig i naturen. Fra lejeboligerne i Kronehaverne bor du tæt på tre af de nyeste i samlingen, og det er oplagt at kombinere en frisk cykeltur, med smuk natur og jagten på kæmper.

Kronehaverne ligger helt fantastisk mellem storby og natur. Når du får nok af Københavns summende byliv, er det bare om at springe på cyklen og køre ud i de store fredede naturområder ved Amager Fælled, som ligger lige foran hoveddøren, eller Kalvebod Fælled, der ligger og venter for enden af metrolinjen. Brug en solrig dag i weekenden, på at cykle ud og finde en af Thomas Dambos flotte trækæmper.

Besøg Ivan Evigvår

En af de nyeste kæmper i København hedder Ivan Evigvår. Han står på Stejlepladsen i Sydhavnen, og passer på det omkringliggende naturområde. Fra Kronehaverne kan han nås på cykel på 15 minutter, via en smuk naturrute gennem den sydlige del af Amager Fælled. Undervejs cykler du gennem City Golf Copenhagen med flot udsigt over Trekantsøen. Til sidst skal du igennem det vilde krat for at finde den tre meter høje Ivan, der holder godt fast i sin høje træstav, og vogter over naturen i Sydhavnen.

Den lidt længere kæmpejagt

Har du mod på en lidt længere cykeltur, er det den nybyggede kæmpe Bjarke Cirkelsten, du skal besøge. Helt ude ved Kongelunden, på Amagers sydligste, grønne spids, sidder han i skoven og venter. Du kan cykle fra Kronehaverne til kæmpen på ca. en halv time. Turen er på i alt 20 km frem og tilbage. Cykelruten går langs kanten af Kalvebod Fælled, forbi græssende heste, et rigt fugleliv og smuk natur.

Vil du hellere med det offentlige, kan du i stedet tage metroen til Vestamager station, og gå den dejlige tur gennem Amagers store naturområde. Det tager ca. halvanden time at gå ud til det lille skovområde, hvor Bjarne Cirkelsten gemmer sig. I en lysning mellem høje stammer, ligger han på knæ med en stor sten i hænderne, som var han netop ved at lægge sidste sten på plads i den store stencirkel, der omgiver ham. For børn der elsker at klatre, udgør de mange store trædesten en fantastisk bane rundt om kæmpen i skoven.

For de helt små i Kronehaverne

Kun 8 minutter på cykel fra Kronehaverne, ligger Suttetrolden Sanka. I Remiseparken, som allerede er et velbesøgt børneparadis på Amager, ligger kæmpen og spiser sutter. Her kan alle børn komme og aflevere deres sutter til kæmpen, og samtidig besøge det hyggelige område med bondegårdsdyr, der kan klappes og en stor legeplads. Suttetrolden Sanka er hurtigt blevet en meget populær kæmpe, og de charmerende landlige omgivelser med ponyer, høns, kaniner og geder, er værd at besøge.

Kom til Åbent Hus i Kronehaverne og udforsk det naturskønne område omkring lejeboligerne. Få steder i København, finder du en så fantastisk beliggenhed med hurtig adgang til byliv og grøn natur. Du kan læse mere om lejlighederne her.

Oplev Kronehaverne helt tæt på

Kom til åbent hus