VILD NATUR I BAGHAVEN

Ingen københavnere har så meget natur omkring sig som dem i Ørestad. I Kronehaverne bliver man nabo til en af verdens største storby-naturparker, og det enorme landskab indbyder til leg, motion og aktivitet hele året rundt.
Tænk sig at have så meget vild natur i baghaven!

I Københavns grønneste bydel er skov, dyreliv og god udsigt en helt naturlig del af hverdagen. På over 3.500 hektarer breder Naturpark Amager sig som en enorm grøn gave til alle Ørestads beboere.

På ruten ud i den store naturparkmøder man den store flade slette hvor alle løbeentusiaster kan få pusten op med en imponerende udsigt til Ørestads høje bygninger. Området er fantastisk til alle former for udflugter på gåben, cykel eller med hurtigløber-sko på. Her møder det vilde naturdrev Ørestads futuriske tårne, og det bjergtagende syn mod horisonten virker næsten uendeligt. Det er også her man finder Naturcentret med café, naturskole, toiletter og masser af events og aktiviteter. Hele året er der mulighed for at leje cykler, rulleskøjter, eller en trækvogn fyldt med udstyr til en børnefødselsdag i naturen.

På med løbeskoene

De fleste forbinder storbylivet med brosten, asfalt, beton og rå overflader. Bor man midt i København, må man finde sig i at dele sin lille løberute med tusind andre. Først når man tager den korte metrotur ud til Ørestad, opdager man den storslåede, grønne ”hemmelighed” som tilbyder byboere en smag af livet på landet.

Forestil dig at bo så centralt at København ligger for foden af dig i forhaven, mens du træder ud i den vilde, uberørte natur i baghaven. Pludselig bliver uforstyrrede løberuter i naturen en mulighed, og du kan nemt variere ruten og antallet af kilometer fra gang til gang.

I den sydøstlige del af naturparken ligger Pinseskoven, et urørt skovområde med birketræer som har sået sig selv af frø blæst over fra store birkeskove i Sverige. Her kan man også nyde en smuk løbetur, eller man kan invitere familien på skovtur. Midt i Pinseskoven er der ovenikøbet mulighed for at lave bål og overnatte i shelter.

Måske drømmer du selv om en grønnere løberute og mere tid i naturen? Kom til Åbent Hus i Kronehaverne og hør mere om muligheden for at bo til leje med vild natur i baghaven. Du kan se læse mere om Åbent Hus her – i øjeblikket må du tilmelde dig før fremmøde.

Oplev Kronehaverne helt tæt på

Kom til åbent hus